Vinkje-groen

T x IM x O = SUCCES™

Stel dat je van je 22e tot je 67e werkt. En dan 46 weken per jaar 40 uur per week. Dan kom je uit op een ongelooflijke 80.960 werkuren. Volgens onderzoek breng je daarnaast in een gemiddelde relatie zo’n 110.000 uur samen door. Stel dat je wat te kiezen hebt. Hoe weet je dan wat je in al die uren blij en tevreden zal maken? Hoe kun je vooraf weten of je van jouw keuzes gelukkig wordt of juist niet?
Die keuzes draaien om het combineren van wat je sterke punten zijn, waar je écht in gelooft en welke omgeving het allerbeste bij jou past. Talent x Innerlijke Motivatie x Omstandigheden zorgen voor Succes. Alleen als T, IM en O alle drie hoog scoren is een exceptionele prestatie haalbaar. Doe dat waarin je goed bent én waaraan je veel lol beleeft, omgeven door de juiste mensen.

Wij laten jou graag schitteren. Gewoon door te zijn wie je bent. Middels volledige concentratie op jouw unieke talenten, door te zorgen dat jij voortaan met heel veel plezier werkt aan écht succes én het kennen van de voor jou ideale omstandigheden.
T x IM x O = Succes™ gaat met jou aan de ‘hefboom’ werken door aan alle drie deze elementen veel aandacht te besteden. Geen zweverig gedoe, maar morgen toepasbare praktische tips.
Stel je voor dat je een leven kunt opbouwen dat aan de volgende drie eisen voldoet:

  • Ten eerste heb je voor jouw plek in deze wereld een echt talent meegekregen
    (“Ik ben gewoon geboren om dit soort dingen te doen”).
  • Ten tweede doe je iets waar je hart sneller van gaat kloppen
    (“Ik begin elke ochtend met zo enorm veel plezier en ik geloof in wat ik doe”).
  • Ten derde wordt je er goed voor betaald
    (“Krijg ik hier zoveel geld voor?”).

“Iedereen kan nummer één zijn,
dat is geen kunst.
De kunst is uit te vinden waarin”

“Jezelf kleiner maken dan
je bent, dient de wereld niet”

“Er zijn veel mensen die kunnen zeggen dat een voetbalploeg slecht speelt;
er zijn weinig mensen die kunnen zeggen waarom ze slecht speelt en
er zijn slechts een paar mensen die kunnen zeggen wat er moet
gebeuren om ze beter te laten spelen.”

Johan Cruijff

Vinkje-groen

T = AANGEBOREN TALENTEN

Tx IM x O = Succes™ concentreert zich allereerst op aangeboren skills die mensen toekomstig veel concurrentievoordeel zullen geven.
Het leeuwendeel van ons gedrag komt voor 95% (!) onbewust en intuïtief tot stand. Tegelijkertijd proberen we vaak met gerichte aanpak/opleiding vaardigheden aan te leren. Meestal zuiver praktisch. Bewúst gedrag daarmee. Echter: slechts 5% van ons gedrag wordt daarmee geprikkeld en verbeterd. Als zodanig dus niet echt effectief. Je concentreren op die 95% ‘onbewust‘ is dan zinvoller.

Het is beter om ten volle te profiteren van de gaven waarmee jij werd geboren. Als het er écht op aan komt komen de oplossingen namelijk uit jezelf. Uit jouw Talent. Uit jouw instinct. Er zijn 23 basistalenten die iemand sterk, half of klein kan hebben. Dat resulteert in maar liefst 323 combinaties, ofwel 94 miljard mogelijkheden. Het betreft dus geen hokjes of types. Jouw talent is dan ook zeer uniek en persoonlijk.
Mensen willen jouw unieke talenten zien en niet een imitatie van een ander. Dus laat vanaf nu vooral zien wie je echt bent.
“We worden allemaal bijvoorbeeld al geboren met vier belangrijke talenten: creativiteit, verbeelding, intuïtie en nieuwsgierigheid,” zegt Erwin Wiggers, “Als ik denk aan het volgende decennium en de verdere toepassing van automatisering en kunstmatige intelligentie (AI) geloof ik dat dit belangrijke inzetbare skills zijn. Je kunt geen creativiteit programmeren. Je kunt intuïtie niet programmeren. Je kunt geen nieuwsgierigheid programmeren en je kunt geen verbeelding programmeren.”

“Er is iets magisch gebeurd.
Ik ben op een eenvoudige en
humoristische manier terug
in mijn comfortzone gehaald”

Vinkje-groen

IM = INNERLIJKE MOTIVATIE ALS DRIJFVEER

Ten tweede: als je iets heel graag doet, dan ligt daar per definitie een Innerlijke Motivatie aan ten grondslag. Je kent het wel: niet meer op de klok kijken, maar volledig opgaan in de dingen die je doet. De kunst is om dié drive te prikkelen en vooral niet dood te drukken.
De een ervaart flow bij het bespelen van een muziekinstrument, de ander bij een voetbalwedstrijd, en weer iemand anders bij het klussen in huis.
Jouw motivatie is alleen maar duurzaam als ze verbonden is met zaken die jij zélf echt van belang vindt. Om te zorgen dat je toekomstig beweegt in de door jou gewenste richting, kun je gebruik maken van bewezen actietechnieken die gericht zijn op het creëren van effectieve gewoontes waarvoor je 100% gemotiveerd bent. Omdat je hebt bepaald waar je zelf sterk in gelooft.
Proactief gedrag vertonen en daar energie in steken, dát blijkt het verschil te maken tussen gewoon je werk doen en een stapje extra willen zetten. Maar hoe doe je dat? Waar haal je de energie vandaan? Waar haal je de fascinatie vandaan? Door wat wordt jij gemotiveerd? T x IM x O = Succes™ maakt jouw sterkste drijfveren en de natuurlijkste motivaties in je wakker. Je stuwkracht, plezier en natuurlijke energie zullen flink sterker worden.
Het blijkt dat uitblinkers altijd nog iets extra’s in zich hebben. Dus zouden wij zeggen: ga met je Innerlijke Motivatie aan de slag!

“Een unieke vernieuwende
aanpak die verrassend
gemakkelijk is toe te passen”

Vinkje-groen

O = OMGEVINGSFACTOREN DOORSLAGGEVEND

Succes hangt als derde ook af van de kansen die je krijgt.
Om je doelstellingen te bereiken ben je meestal afhankelijk van anderen. De meeste prestaties leveren we in samenwerking met andere mensen, in teams. Het ligt daarom voor de hand om collega’s of vrienden elkaar te laten coachen, zoals dat bijvoorbeeld veel gebeurt onder artsen en juristen.
Waar Talent gaat over ‘het van nature in staat zijn om’, is bij Omstandigheden juist ‘het in staat gesteld worden’ van belang. Het gaat om het zélf creëren van faciliteiten en omstandigheden, zodat je je gestimuleerd voelt om datgeen wat je kan en wil daadwerkelijk tot uitvoering te brengen. Welke organisatie, mensen en omgeving bieden voldoende kansen en mogelijkheden tot autonomie en participatie?
Een baanbrekende studie wijst uit dat omgevingsfactoren doorslaggevend zijn bij het tot wasdom komen van talent. Veel te vaak stellen we echter doelen zonder voor de juiste persoonlijke omstandigheden te zorgen waardoor die doelen kunnen slagen. Soms stappen we zelfs op het verkeerde moment in en voelen ons er vervolgens ook niet thuis.
We gaan kijken hoe we een klimaat scheppen waarin jij door anderen wordt uitgedaagd. Doordat het vervolgens elke dag spannend en stimulerend is, wordt je vanzelf nóg beter.

“Het geeft enorme inspiratie
en energie om je verder te
mogen ontwikkelen en steeds
beter te worden in wat je toch
al goed kunt en graag wilt”

Vinkje-groen

KUNNEN x WILLEN x KANS = DOEN

Succes en geluk is daarmee een optelsom van gebruik maken van jouw aangeboren capaciteiten, jouw bereidheid als je je voldoende geïnteresseerd en gestimuleerd voelt en een omgeving die je de nodige ondersteuning en mogelijkheden biedt.
Talent x Innerlijke Motivatie x Omstandigheden = Succes™.
Denk- en daadkracht (kwaliteit), wilskracht (mentaliteit) en ontwikkelmogelijkheden. Als je daar even over nadenkt, klinkt het heel gemakkelijk:
Kunnen x Willen x Kans = Doen.
Authentiek zijn door gebruik te maken van onze talenten en te durven lachen om onze gebreken. Mensen voelen zich veilig bij dergelijke mensen. Niemand is perfect en hoe meer we dat durven te laten zien, hoe sympathieker anderen ons zullen vinden.

Vinkje-groen

INSPIREREND EN LAAGDREMPELIG

Kennis willen maken met T x IM x O = Succes™?
Zoek jij een zetje in de rug, de kans om toekomstig te stralen, betrokken te zijn bij de juiste groep? Je hebt meerdere mogelijkheden om meer te weten te komen over dit inspirerende laagdrempelige actieplan:

T x IM x O = Succes™ helpt je bij het maken van duurzame keuzes ten aanzien van baan, studie, relaties, hobby’s, enzovoort. Onze aanpak kenmerkt zich in alle bijeenkomsten door: enthousiasme, energie, nieuwsgierigheid, bescheidenheid, humor en plezier.
Er wordt hard gewerkt en tegelijkertijd gelachen!

“Hoe halen we het beste uit de besten?”

“Men tracht gewoonlijk vooruit te komen met talenten die men niet heeft”

Doe dat waarin je goed bent én
waaraan je veel lol beleeft,
omgeven door de juiste mensen.

T x IM x O = Succes™ is jóuw reis naar Succes.

Ja, ik wil gegarandeerd 95% meer kans op Succes